SOALAN - SOALAN LAZIM

Kami menawarkan servis mengaji online dan offline (menggunakan tenaga pengajar yang bertauliah) mengikut keperluan dari segi kekerapan sesi mengaji dan bajet anda.

Segala kos perjalanan adalah ditanggung oleh pihak QuranClinic, anda tidak perlu risau dengan kos dan caj tambahan kerana semua telah termasuk dalam pakej yang kami sediakan.

Kami menggunakan platform seperti Zoom Meeting, Google Meet, kelas mengaji online menggunakan WhatsApp Video Call, Facetime Video Call dan lain-lain mengikut kesusuaian dan keperluan anda (boleh dibincang) untuk kelas mengaji online. 

Konsep mengaji offline adalah anda belajar dengan guru iaitu tenaga pengajar bertauliah QuranClinic secara berhadapan sama ada secara personal dan berkumpulan pada lokasi yang telah dipersetujui bersama atau mana-mana pusat kelas al-Quran.

Berikut adalah subjek dan perkara yang ditawarkan QuranClinic (tertakluk kepada syarat)

  1. Baca iqra sambil belajar membaca. Iaitu mula dari asas mengaji.
  2. Belajar tajwid dan makhraj sebutan.
  3. Fardhu ain dan fekah amal ibadat.
  4. Tadabbur dan tafsir al-Quran.
  5. Bahasa Arab dan sastera.

Klik di bahagian Perkhidmatan di ruangan menu dan anda akan dapat melihat semua pakej-pakej mengikut kesesuaian dan bajet anda. Klik button maklumat lanjut dan anda akan terus ke WhatsApp QuranClinic

Anda boleh hubungi pihak QuranClinic (klik di bahagian hubungi kami) untuk kami membantu anda mendapatkan tajaan kelas mengaji yang dipohon. Sekiranya berjaya, pihak QuranClinic akan menghubungi anda melalui email atau WhatsApp.